Привет, група :) Чета тези дни, реших да чета :) Припомних си някои хубави неща, споделям ги с вас и дано са ви полезни:

1. Припомних си, че всяко препятствие съдържа в себе си урок, и ако сме умни - научаваме го от първия, добре де, от петия път :D И си продължаваме напред :)

2. Припомних си, че получаваме каквото даваме. Обаче в онзи, най-хубавия, най-дълбок смисъл. Дай Доверие, за да получиш доверие. Дай Приятелство, за да получиш Приятелство. Дай Любов, за да получиш Любов. Дай Време, за да получиш Време. Но... като даваш - недей го смятай като търговец - ще дам, за да получа, не, не, не! Дай с хубава енергия, дай го с вътрешно усещане, отвътре, от дълбокото, от кладенеца, от душичката, най-безкористно и с чисти намерения :))

3. Припомних си, че тревата винаги изглежда по-зелена в чуждата градина. Но... само така изглежда. Затова - си грижа мойта градинка, и това е :))) - "You miss all the shots you don't take" - уау! Много силно.

5. Припомних си как древните гърци, и трябва да ги четем по-често, между нас казано, са говорели за любовта. Но... как я разбирам аз - като духовно изживяване, като... нещо дълбоко, отвътре, от душичката, не секс, не обмяна на телесни течности, не платонично, не, а едно такова дълбоко усещане за допълване, но не зависимост от другия човек, не боготворене и поместването му на пиедестал, не наркотична зависимост, а желание да даваш, но с чиста енергия, с хубави помисли - без да искаш нищо, напълно свободен от желания :)) Та нашите приятели гърци, които аз много обичам, как са казвали: Love = Eros + Philia + Agape (Любов - страст, приятелство, съчувствие) И понеже страстта бързо отмира, обръщали са много голямо внимание на вторите два компонента. Приятелство... но... има една топлота в думата Philia - това е човек, за когото, ако се наложи, даваш си живота; не приятел за механи и заведения, не приятел за кафенета и екскурзийки, не, не, а нещо по-дълбоко, искрено, топло, хубаво. И съчувствие към слабостите на другия човека, подкрепа, разбиране и грижа. Много готини са тези гърци, еййй!!! :)

6. Припомних си, че може да си много силен в няколко сфери, но едничка слабост може да срине всичко. Да кажем, имаш 6 много важни умения, които си развил. 5 от тях са 9/10. Но едното е 2/10. И какво става, знаете ли какво става? Твоята скорост е 2/10. Защото това ти умение, това конкретно нещо - то те спъва, то спъва силните ти страни. Не може слабостите да неглижираш, не, силните личности не правят така. Силните личности са откровени пред себе си. Застава пред огледалото и си казва: "Трябва да работя върху това и това!" Не се самозалъгва, не си казва: "Ама то и без това не беше важно" - не! Стискаш зъби, поемаш отговорност, поемаш си последствията, научаваш си урока - и вървиш напред. Ако не го направиш, ставаш слаб човек, мизерник, червей, не работиш ли по слабостите си, като ги съзнаваш - никога, никога, никога няма да се превърнеш в човека, в когото БИ МОГЪЛ! Защото! Иска се кураж! Искат се топки! Иска се постоянство, усилия и нерви. Това е. И тук няма гаранция за нищо. Няма обещания. Има само... по-голяма вероятност нещата да станат, да се осъществят, сбъднат, сполучат, и всичко е - може би. Но това може би... В този случай - то е сположителен знак!!!

*** Бъдете здрави! Развивайте се и бъдете одухотворени. Желая спокойна съботна вечер на всички :)))

Кико