Приятели, заповядайте в - Място за себеусъвършенстване :)
 
Здравейте, група! Бих искал да ви поздравя с новонастъпилата 2021 г и да пожелая на всички ви, преди всичко - здраве, на вас и близките ви, повече време за вас, спокойствие, смирение и много нови възможности през вече настъпилата година.
Също, бих искал да ви споделя няколко важни прозрения, до които достигнах през миналата година:
- Наблягай на силните си страни, а не на слабите. Идентифицирай в кое си силен и намери хора, които да допълват твоите слабости - конкретното допълване трябва да е някоя тяхна силна страна.
- Обучавай се на етапа си на развитие. Четях хаотично литература/обучения (и все още се отучвам от това) - художествена, професионална, в различни специализации и сфери. И макар така да се развиваш - драпаш в твърде много посоки, и трудно пробиваш истински в една. Затова, направи си обучителен план, с който да подсилиш някоя от твоите силни страни.
- Взех решение и се опитвам да пусна няколко специализации като съм ги оставил на колеги от екипа. Защото стават... прекалено много неща. Оставил съм си 3-4 неща, в които да дълбая - за останалото разчитам на готовия резултат от екипа. Иначе, непрекъснатото учене води до прегаряне и стрес, а нямаш време да практикуваш всичко научено, за да добиеш майсторство, което на практика обезсмисля ученето.
- Спортувай поне 4-5 пъти седмично, интензивно - да се поизпотиш хубаво, да изкараш токсините, да намалиш стреса.
- Лягай рано, по възможност преди 10 PM и отпочивай пълноценно. - Защити времето си за игра (Protect Your Play Time!). Когато работиш - работи усилено, продуктивно и ефикасно. Когато почиваш - прави го както трябва. Не смесвай двете неща.
- Контролирай количеството време, което прекарваш в социалните мрежи;
- Прилагай принципа на Есенциализма - отделяй блокове време за най-есенциалните неща. Гледам това да са поне 4 часа на ден фокусирано време.
- Прави си План за всеки работен ден - като сложиш приоритетните задачи най-отгоре.
- Забрани посещенията на приятели в офиса - това е място за работа, а не за странични занимания и "кафенца", и "да те видя за 5 минути". Лични уговорки само след работа.
- Уикендите, особено неделята - е време за мен. Не ме интересува, ако ще светът да се срине - служебни обаждания не вдигам и с работа не се занимавам. Време за пълен релакс, пътувания и внимание към най-близките в живота ми.
 
Надявам се това да ви е полезно.
 
Бъдете здрави и... Честита Нова Година.
 
Ваш, Кико