Кументар по видео и по политичарските работи:

https://www.youtube.com/watch?v=F14WbpC8LW8

 

Значи, журналестете го питат тоа: "Защо, брате, се откажвате от 270 мелеона за АМ Струма". Тоа варте, суче, варте, суче, вместо направо да каже: "Ми не отговарваме на изескванията. И хората нема ни дадат парата. Шото сме прости говеда и не моем да планирваме идин пруект. Говеда сме и толкоз."
Ей така да отговориш.
Що има да ми въртиш, да ми сучеш - и да се праиш на две и половина.
Цар Тиквоний, значи, назначил разни хора от кол и въже на знакови позиции. Окичили се теа ми ти хора с министерски постове, вози се в мерцедеса, и не му хрумна в тъпата глава, че не може постоянно да праиш "политически" назначения, да слагаш случайне хора и да се упражняваш върху държавата.
Толкоз ли не ти идва на акъла, Тиквоний, да сложиш добри пътни инженери, добри проектанти, добри еколози - да напраят проекта и сичко да се изпипЪ. Ама не! Тез работи не ти идват у главата.
Сичко треа да се излаже и да се открадне.
Сичко е тръчи-лажи.
Гледаш го как те лаже и му веруваш. Оти така?
270 милиона са ного пари ве, ногу!
Примерно, миналото година на Благоевград бюджето го туриа 80 милиона. Представи си теа 270 мелиона лева ги дай кам теа 80 - коко ногу работи че се напраат за градо.
Ама не. Не ти идва из акъло.
И Фместу тоа, нашио данАГ да утиди за детссцки градини, за образование, за друг иработи - ей тъй, от простотия, изпускаш парата на европееца.
Вика: "Не бой се, че му га зеем парата на европееца после, ке почекаме, па ке му га зеем?"
Ке му земеш опинците!
Не земеш ли сега парата, оди гони после пилците.
Ка фанеш на гаргата опашката.
Ама оно таа пара нали не е твоа. Дреме ти на шапката.
Некакви си там хорица платили си данъците, от оня малко, от другия малко - ай 270 милиона. Земи ги, арчи ги, фръли ги на твойте ора, оти они бентлита, ментлита требе да земат. Па на мен ми дигни осигуровке, ток, дигни ми данако, сичко ми дигни.
Ма защо кат моеш да земеш едни 270 милиона от Европа, треа да ги зимаш от Кирчо, от Пешо, от Таня, от тоа, от оня.
Земи ги от Европата, па данъците на наште ора - за друго че идат, па за пенсии да идат, за други работи каде са ножни.
Ама не знам. Я ногу ги не разбирвам. Я сам един прост меринджей каде праим реклами и таквиз работи. И аз си знам дека сам говедо. И секой ми вика: "мъчи си, говедо, не се иадосваи". Не ги разбирам тез работи.
Ама и онеа не ги разберат.
Демек, ако иаз ги не разбирвам и сам говедо, и тез ги не разбирват, демек и они са говедо? Това е, каку му викаха, математичерски пренцип! А тай!

Е па да турим на местото им некой каде ги разбирва работите?