Нещо важно. Хората не се променят. Не очаквайте и не се надявайте на това. Дълбоките промени у Човека стават изключително рядко и са изключение, а не правило.
В годините всеки от нас развива определено поведение и характер - и в професионален, и в личен план. И този човек, просто няма начин да се промени заради позицията или заради вас.
Ето един пример - да кажем, че някой в работата постоянно нарушава срокове по проекти или не върши задачите с необходимото качество. Този човек няма да се промени. Ако щете, санкционирайте, мотивирайте, убеждавайте - не, не и не, просто няма да се получат нещата. Най-добре за всички страни е да се разделите с добро - този човек да намери друго място, което отговаря не неговите очаквания, а вие да намерите такава персона, която пък да отговаря на вашите.
В личния живот, вярвам, е сходно. Да кажем, че даден човек, примерно мъж, посяга физически на жена си, но тя го обича и се надява, че той ще се промени за нея. Но защо да се промени? Тя е с него, въпреки това му поведение. Или той примерно изневерява и се хваща с любовницата си. После оставя любовницата за друга. После оставя другата за някоя. И човекът си проявява едно поведение. Не коментирам дали това е добро или лошо. А просто отчитам поведението. Човекът просто си е такъв.
Какъв е изводът от тези неща?
И в професионален, и в личен план - моят извод е, вижте с кои недостатъци можете да живеете, и кои категорично не можете да приемете по никакъв начин. Поставете си стандарти за нещата и се придържайте към тях. Уверявам ви, че това работи много добре.
И аз като всеки се уча в движение, опитвам се да бъда мааалко по-добър във времето. Ето, преди 5 години не съм знаел тези неща. Сега, като ги знам, те променят начина, по който действам.
Всичко става с натрупване. И... по Боримечката - "Четене му е майката!" 😃 🙂
Та така. Какво смятате вие?
Kikо