Тази седмица успях да прочета две книги. Оказаха се супер добри и ги препоръчвам.

Едната е "The Secrets of successful selling habits" от големия Зиг Зиглър и сина му - Том Зиглър. Подходяща за всеки човек, който иска да става по-добър в продажбите. И... съветите от книгата, уверявам ви - работят много добре в практиката 1f642:)
Три ключови неща от нея:
- Selling is a transfer of feelings.
- You do not persuade by telling, you persuade by asking.
- You have to establish VALUE before you offer price.
1f642:))

Втората книга: Get Smart: How to Think and Act Like the Most Successful and Highest-Paid People in Every Field
На пръв поглед - шаблонно и елементарно заглавие, маркетингово. От Брайън Трейси. Смятах, че ще бъде пошла, слаба книга. Но напротив - оказа се много добра и полезна.
Три ключови неща от нея:
- Планирай по-добре деня си. Работи фокусирано и отделяй деня си на блокове. Прави нещата, които дават най-голяма стойност за организацията, за която работиш, или за клиента, за когото работиш.
- Не работи за "заплата". В това няма нищо вдъхновяващо. Работи за визията си, за мечтата си. Помисли - как заплатата ти те приближава до мечтата ти? Например, искаш да си вземеш къща на плажа. Не отиваш на работа за заплатата. Отиваш за къщата на плажа. Всеки ден, в който работиш и даваш най-доброто от себе си - ти се доближаваш до къщичката, която искаш 1f642:))
Или до мечтаната екскурзия.
Или до нещо друго, което е важно за теб 1f642:))
- Винаги мисли няколко хода напред, бъди гъвкав и с отворено съзнание, и никого не подцянвай - от всеки можеш да научиш нещо 1f642:)

***
Можете да слушате книгите в Storytel на английски език, най-евтино е - 10 лв абонамент/месец 1f642