За мечтите. И сбъдването им. За какво мечтаеш? Какво искаш? И за какво си благодарен?
 
Ето какво научих, вече на 30 - и го споделям. :)
 
Напоследък... съм оставил реещите се във въздуха мечти. Научих се да мисля другояче за това. Поставям си цели. Разчертавам ги по срокове. Разбивам ги на парчета. Мисля... една идея по-практично за живота.
 
Искаш да идеш някъде, буквално и преносно казано... Добре, кои са първите стъпки, които трябва да извървиш, откъде ще започнеш?
Начертай план. Постави си срок. Гледай този план всеки ден. Трябва да е измеримо. От мениджмънта съм научил, че можеш да подобриш само това, което можеш да измериш. Няма ли числа, нищо не става.
Но... тук има нещо много важно. Нека го загатна с една мисъл от.... Доналд Тръмп в една от книгите му за бизнес :) "- Кога трябва да започна да строя небостъргача, Доналд? - Когато е построен." Какво означава това? Трябва да имаш Визия за живота, да имаш посока, иначе ще си копаеш безцелно и ще тичаш като житен бегач - напусто и напразно.
Визията е много, много важнa! Под визия да не се разбира външния вид на човека, макар че и това, разбира се, има значение.
Визия... да се чете... Посоката, Мечтата, Амбицията, Целта... Визията трябва да е голяма, мощна, невероятна, дори някак... невъзможна... трябва да си е твоя.... и знаеш лии... колкото и щура да е тази Визия, сигурен съм, това знам със сигурност - ако ти стиска, можеш да я направиш! Това е!
Но! Трябва да платиш цената? Каква цена си готов да платиш? Това е важно. Трябва да сме честни пред себе си...
Защото... тук има и друг момент, например... много хора вървят през живота и обясняват, че парите не са всичко само за техен упокой, защото никога не са ги имали. И макар това да е така, парите категорично не са всичко, все пак - трябва да сме честни пред себе си, и ако ги нямаме да си кажем: "Това, че нямам пари, ме огорчава. Затова говоря така - за да успокоя себе си, ... да залъжа себе си... Но... днес съм честен пред себе си, не постигнах това - как мога да реша този въпрос?" И почваш да мислиш.
 
Или пък хората, на които не им е провървяло в любовта и казват: "Мъжете са еди какви си" или пък "Жените са еди какви си", но не, ти просто си огорчен, не ти се е получило, и ти е по-лесно да се самозалъгваш и да говориш така.
 
Какво да се прави - това съм видял, такива изводи си правя, споделям ги - и....мисля... нещата са така.
 
Трябва да видиш - дали това, което искаш, можеш ли да му платиш цената? Ако не можеш или ти е много висока, може би не е твоето, а в това няма нищо лошо. Просто... потърси друг.... "артикул", друга.... "Посока"...
 
Това исках да споделя днес в "Място за себеусъвършенстване".
Ти, който четеш това - благодаря ти, че отдели от времето си и стигна дотук :) Желая ти хубава събота! :) Поздрави! Кико с фрапето :)